Het is de mooiste tijd van het jaar: kerstmis! Naast het gezellige samenzijn met familie en vrienden, wordt deze periode vaak ook gebruikt om cadeaus uit te wisselen. Als werkgever wil je graag je waardering laten zien aan je personeel, en wat is daarvoor een betere manier dan een prachtig kerstgeschenk? Maar het vinden van hét perfecte cadeau voor al jouw medewerkers kan een hele opgave zijn. Geen zorgen, in dit artikel delen we 10 tips om je te helpen bij het kopen van het perfecte kerstgeschenk voor jouw personeel. Voor een kerstattentie personeel kijk snel verder op sterkado

Begin op tijd

Voorkom stress en begin op tijd met het inkopen van de kerstgeschenken. Wacht niet tot last minute, want dan wordt het lastig om nog het perfecte cadeau te vinden en loop je ook het risico dat het cadeau niet op tijd binnen is.

Personaliseer het geschenk

Een gepersonaliseerd geschenk zorgt voor een extra persoonlijke touch en laat zien dat je aandacht hebt besteed aan het cadeau. Personaliseren kan bijvoorbeeld door het bedrijfslogo op het cadeau te laten drukken, maar je kunt ook denken aan een naam of een persoonlijke boodschap.

Budget

Bedrijven hebben vaak een budget voor de kerstgeschenken. Het is belangrijk om dit budget vooraf vast te stellen en te bepalen hoeveel je aan elk personeelslid wilt besteden. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Houd rekening met verschillende smaken

Niet iedereen heeft dezelfde smaak als het gaat om kerstgeschenken. Het is daarom aan te raden om een brede selectie aan cadeaus aan te bieden, zodat iedereen een cadeau kan uitkiezen dat bij hem of haar past.

Praktisch cadeau

Een praktisch cadeau kan ook erg gewaardeerd worden. Denk bijvoorbeeld aan een thermosbeker, een degelijke rugtas, of een kookboek. Dit zijn cadeaus waar jouw personeel nog lang plezier van kan hebben.

Houd rekening met de veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk voorop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan cadeaus als kaarsen of elektrische apparaten. Zorg ervoor dat deze cadeaus veilig zijn en dat jouw personeel ze zonder gevaar kan gebruiken.

Experimenteren met de verpakking

De verpakking van het cadeau zorgt voor de eerste indruk. Je kunt hiermee experimenteren en voor een originele en opvallende verpakking kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een custom made verpakking of een duurzaam en recyclebaar alternatief.

Gezamenlijk kerstcadeau

Een gezamenlijk cadeau kan zorgen voor extra saamhorigheid binnen het team. Denk bijvoorbeeld aan een cadeau voor in de kantine, een teamuitje of een gezamenlijke activiteit.

Duurzaam cadeau

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om duurzame kerstgeschenken te geven. Denk hierbij aan cadeaus van gerecycled materiaal, biologische producten of energiezuinige apparaten.

Geef een ervaring cadeau

Een ervaring cadeau geven kan zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Denk bijvoorbeeld aan een sportieve activiteit of een etentje bij een bijzonder restaurant.

 

Het uitzoeken van een kerstgeschenk voor personeel is geen makkelijke taak. Maar met deze 10 tips waardeer je jouw personeel en zorg je voor een persoonlijke touch. Denk aan het personaliseren van het cadeau of het aanbieden van een breed scala aan cadeaus. Houd bij het uitzoeken van het cadeau rekening met het budget, de veiligheid en de smaak van jouw personeel. Met deze tips zorg je voor een geslaagd kerstgeschenk voor je personeel en kun je genieten van een mooie kerstperiode