Het karakter van je ridder

De manier waarop je het spel speelt en de beslissingen die je neemt bepalen uiteindelijk het karakter van je ridder. Het karakter van je ridder wordt bepaald door meerdere factoren in het spel.

De magische schades

Het karakter van je ridder bepaalt welke van de 6 soorten magische schades, ijs-, vuur-, bliksem- duisternis, heilig en drakenschade, je ridder kan gebruiken. Zo kan bliksem en duisternis alleen gebruikt worden door een ridder met een slecht karakter en heilig en drankenschade alleen maar door ridders met een goed karakter. Heb je een karakter tussen de -50 en +50 dan ben je neutraal.

Wapens en schilden

Wanneer je net start met knightfight kun je alleen nog gebruik maken van één of twee handige zwaarden, naarmate je je skills verbeterd en verder komt in het spel kun je ook morgensterren en bijlen kopen. Deze wapens versterken je karakter en kunnen meer schade aanbrengen. Gebruik je een schild dan verbeter je je verdediging en verhoog je de karaktereigenschap ‘parade’. Met parade heb je de mogelijkheid om vijandige aanvallen af te weren.

Sterkte, behendigheid en uithoudingsvermogen versterken je karakter

Hoe sterker je bent hoe meer schade je kan aanrichten bij je tegenstander. Dit geldt ook voor de behendigheid, hoe behendiger je ridder is hoe beter hij zich kan verdedigen en hoe beter hij zijn uitrusting en schild kan gebruiken. Een karaktereigenschap waar je ridder veel aan heeft is uithoudingsvermogen, dit bepaalt hoe lang de ridder doeltreffend kan vechten.

Wil je je karakter beïnvloeden dan kun je meedoen aan missies, deze missies kun je doen in de herberg.

Ringen en amuletten

Met ringen en amuletten versterk je het karakter van je ridder. De ringen en amuletten bevatten magie. Afhankelijk van het type magie kunnen ze je ridder ook beschermen. Ringen en amuletten koop je bij de koopman, welke ringen en amuletten je kunt kopen is afhankelijk van het level waarin je je bevindt.